Cafe {W}

Saturday, June 30, 2012

Ljetni post

Dok mi se peče ručak ću na brzinu sa vama podijeliti molj ljetni kutak koji me razveseljuje i hladi u ove vruće dane...Ipak je ljeto moje najdraže godišnje doba tako da sam se morala malo poigrati sa dekoracijom :-)) Dobije li usput tko kakvu inspiraciju bit će mi drago...Uživajte u toplini, prirodi, dobrom društvu, kavici...









Friday, June 29, 2012

Ljetni swap

Ovo je bio moj prvi swap i nisam imala pojma šta očekivati (zbog poštarine), ali na kraju je ispalo super! Od Lille Indigo koja je bila moja partnerica sam dobila ovaj prekrasan broš i narukvicu. Oduševljena sam,  ovo ljeto će to biti moji omiljeni komadi nakita! Draga Lilla Indigo, puno ti hvala!
Za kraj još privjesak koji sam ja poslala njoj, totalno morski...Obožavam morske konjićke (da li ste znali da mužjak morskog konjićka sam nosi, rodi i brine se za mlade) tako su posebni, pa sam se odlučila za jednu siluetu...  Jedva čekam da vidim sve radove!
Toliko za sada od mene, uživajte u vikendu!







Saturday, June 23, 2012

Krilata lampa

Dobro, evo službeno sam u stanju lampomanije i baš me briga! Ovu lampu sam morala napraviti!! Zaljubila sam se u nju kad sam je prvi puta vidjela. O.K. sad sigurno ništa ne razumijete. Ova krilata lampa originalna je ideja i izvedba poznatog dizajnera Inga Maurerja. Moja je kopija po moje, od drugačijeg materijala :-))
Zamisao mi je sinula kad sam se pitala što zaboga napraviti od ove zakrivljene drvene palice koja bi bila inače neupotrebljiva. Krila su također drvena, na njih je nalijepljeno perje. Donji dio je jedini od željeza koje se je također našlo kod kuće. Priznajem, drvenu palicu mi je na to željezno postolje pričvrstio muž sa vijakom, bušilicu ipak ne upotrebljavam :-((
Eto, to je moja romantična krilata lampa! Želim svima lijep vikend!












a ovo je originalna lampa, jaaako skupa

Wednesday, June 20, 2012

Kutijica

Htjela sam napraviti kutiju koja bi izgledom podsjećala na nekakve stare i romantične oblike ali kako sam bila ograničena s materijalom ispala je kutijica...Na dvije strane sam je ukrasila sa šablonom i kitom za drvo, obojala, malo pošmirglala...Što se mene tiče, kutija nikad dosta :-)) Do sljedećeg čitanja, pozdrav!








..idealna za spremanje nakita ili doma napravljenog sapuna (od meda i čokolade mmm)...




...na tavanu sam našla hrpu starih časopisa o uređenju doma, a šetajući šumom ptičje pero tako da sam morala probati kako se s njim piše, uopće nije jednostavno, nije čudo da su svi prije imali takve krasopise :-))

Friday, June 15, 2012

Ogledalo

Da se malo odmorim od lampi (iako će biti toga još) odlučila sam dovršiti ogledalo u predsobi koje je neko vrijeme stajalo napola dovršeno jer nisam imala ideje kako ga završiti. Nijedna šablona mi nije pasala da bi ga ukrasila s kitom za drvo i tek nakon što sam vidjela kod Ede što se sve može sa das masom sam dobila inspiraciju. Okvir je inače  napravljen od četiri paralelno zaljepljene daske na koje je zaljepljeno samo ogledalo sa crnom sikom- poliuretansko ljepilo (mužev savjet). Na donjoj strani sam nalijepila držač za čajne svijeće i to je to...Eto, moram se pohvaliti, ovo je DIY projekt za koji nisam potrošila ništa, što je i inače moj cilj kod većine projekata...
Svima želim lijep i sunčan vikend! Pozdrav!











Sunday, June 10, 2012

Nedjelja

Dan u prirodi je za mene zaista najbolja antistresna terapija, a ako pritom nastane još koja zanimljiva fotografija toliko bolje...Imam sreću da sam okružena prekrasnom prirodom, dio Slovenije u kojem živim zove se Dolenjska i u ovo doba sve je sočno zeleno...Iako je šume na pretek (i medvjeda, vidjela uživo već tri puta!!) mene najviše privlači voda (djevojka s mora) i šetnje uz rijeku su mi najdraže...

moja fontanica za ptice iliti reupotreba starih posuda







stari lonac u novoj funkciji






vrlo strpljiv leptirić, napravila sam pravi foto session

romantična kućica uz rijeku 



ribe su nažalost bile prebrze za fofoaparat (i ptice)





Friday, June 8, 2012

Stalak za kišobrane

Svakodnevna kiša i promijenjivo vrijeme prisilili su me da se konačno uhvatim nečeg što sam dugo odgađala - stalka za kišobrane. Htjela sam da bude neobičan i poseban, da može čak i u tmurne dane popraviti atmosferu. I tako sam prilikom proljetnog pospravljanja naišla na ovu limenu posudu koja je nekad bila ambalaža za mobitel. Pa još taman lijepo malo zahrđala :-)) Nisam htjela pretjerivati sa ukrašavanjem, decentna čipka i jedna siluetica učinile su mi se sasvim dovoljne...I eto, sad je i taj problem rješen...Kad bi još imala koji lijepi romantični kišobran, nijedan kišni dan mi ne bi pokvario raspoloženje...Mužev komentar je bio samo da sam mogla onda dati siluetu kišobrana, ali bilo je već prekasno, ili možda na drugi strani...Kad sam već kod muških polovica, moram reći da je (barem meni) ponekad teško nalaziti kompromise i ravnotežu da ne pretvorim cijeli stan u romantičnu shabby oazu, odnosno da ne pretjeravam i uvažavam i njegove želje i ukus. Apsolutno razumijem da ne želi imati nalijepljene salvete cvijeća po svakom komadu namještaja! Za sada se drži hrabro!
Toliko za danas, svima želim lijep i sunčan vikend!











Monday, June 4, 2012

Lampa

Vjerojatno sam već spominjala da obožavam lampe i volim se igrati i osmišljati neobična postolja za njih...
Za ovu je potreban mediapan i malo spretnosti sa ubodnom pilom (zapravo ne samo to, ali dovoljno za početak) i naravno oblik koji mora biti stabilan i oku ugodan. Sav elektro materijal se da nabaviti u većim trgovinama kao Bauhaus ili Merkur, osim metalne šuplje cijevi koja povezuje postolje sa sjenilom, nju se mora posebno naručiti (informacija za one koji bi htjeli izraditi sami lampu, ako netko zna gdje bi se to dalo kupiti bez naručivanja bila bi vrlo zahvalna za taj podatak :-))
Ne znam što bi više dodala osim da vas sve lijepo pozdravljam!







...za kraj još malo prekrasnih cvjetova koje ima moja svekrva u ribnjaku...