Cafe {W}

Friday, July 27, 2012

Jedan kuhinjski

Malo za promjenu jedan kuhinjski post...I jedan morski ručak :-)) Da krenem redom...Najprije tabla za pisanje koju sam prilagodila prostoru u kuhinji, čas posla za napraviti, a meni se čini takooo lijep detalj. Ova je napravljena od mediapana, obojana i ukras od das mase na vrhu (morala sam :-))
Sigurno se je većini dosad dogodilo da ste dobili na poklon nešto što baš i nije bilo po vašem ukusu. Tako sam i ja dobila ove posudice za sol, šećer... koji se mi od početka nisu sviđale. Ne bi htjela biti nezahvalna, ali tako je...Prije su bile ukrašene s jednostavno naslikanim voćem. Mislim da je 5-6 godina dovoljno dugo vremena da sam ih gledala (podnosila). Nažalost sam ih zaboravila slikati u prijašnjem stanju. Uglavnom, obojala sam ih, ukrasila s šablonom s kitom za drvo (da, to se može!) i napisala na svaku što je u njoj (to sam preslikala s pomoću paus- papira), lakirala i sad su kao da bi kupila nove!
I na kraju, jedan poklopac kojem se je odlomila ručka. Dugo vremena mi je išao na živce, a šteta mi ga je bilo baciti, tako da sam se sjetila napraviti novu ručkicu od drvene kuglice. Tu mi je u izvedbi (bušenju) pomogao moj dragi. Rupu na kuglici na gornjoj strani sam zatvorila s čepom od plute (vrlo korisne stvari kad radite s drvom), decoupageirala jednu ružicu i sve lakirala. Eto, sad je poklopac unikatan i funkcionalan.
Uf, baš sam vas udavila danas, ali htjela sam biti malo iscrpnija, možda nekome dobro dođe (ako imate koji slomljen poklopac:-)).
Lijepo vrijeme nam se je konačno vratilo zato želim svima lijep sunčan vikend!













...za hobotnicu ide zahvala mom tati koji je odličan ribar...




Saturday, July 14, 2012

Rođendanska čestitka - za Maju

Ova je čestitka namijenjena za jednu posebnu osobu, ljubiteljicu svih shabby, vintage stvari. Pa još jedan brošić (da, konačno sam ga napravila, hvala Marinici na tutorialu) i privjesak da čestitka ne putuje sama...
Draga Majice, još jednom sretan rođendan!! I ne brini, godine ti ništa ne oduzimaju, samo nadodaju! Pusa!












Monday, July 9, 2012

Toile de jouy tanjur i konzolica iliti plavo-bijeli post s patinom


Ova je konzola već neko vrijeme ležala napravljena i zaboravljena (u međuvremenu je doživjela više preinaka jer nikako nisam bila zadovoljna). Onda je na scenu stupio ovaj pronađeni stari tanjur koji se je također dosta dugo  valjao okolo dok je u mojoj glavi sazrijevala ideja kako ga ukrasiti (to je inače standardan kreativni proces kod mene :-)). Kako sam si ovih dana priuštila novi printer odlučila sam se sama isprintati toile de jouy motiv na rižinom papiru (jer su mi stvarno super!). i tako su ova konzolica i tanjur u novom ruhu postali par. Meni se čini da dobro pašu skupa... Pozdrav :-))