Cafe {W}

Wednesday, August 29, 2012

Shabby banak

Evo i nastavka priče iz prijašnjeg posta. Druga stvar koju sam (smo zajedničkim snagama) ukrasila za shabby fan prijateljicu. Šteta što uvijek zaboravim slikati situaciju prije ...Ovaj mali banak (ne znam kako bi ga drukčije nazvala, mi ga zovemo banak) služit će kao pomoćni element (za dohvaćanje stvari) u prijateljičinoj novoj bijeloj kuhinji. Postupak i tehnike su već svima dobro znane...Moram samo reći da, pošto je bilo grozno vruće, kit se nije dobro razmazivao odnosno sušio se je pri samom nanašanju tako da je bilo potrebno malo više strpljenja. Ako imate koji ovakav projekt, dobro je sačekati prikladnije temperature. I za kraj hvala mojim curama koje su sve ovo fotografirale :-)) Pusa!
Saturday, August 25, 2012

Shabby stolica

Ovo ljeto u Dalmaciji nije bilo za mene samo more i sunce već i pomalo "radno". Zapravo radni užitak pogotovo zato jer je ovo stolica koju sam ukrasila za prijateljicu koja je velika obožavateljica shabbyja:-)
Svi su je zezali kad je čak iz Gunje dovela u svom malom autu ovu stolicu, okvir za ogledalo i jedam mali banak, ali o njima u drugim postovima... Stolicu je već sam obojala u bijelo tako da je ostatak bio samo ona točka na i. Odlučile smo se za bogatu dekoraciju sa kitom za drvo tako da stolica izgleda zaista barokno. Neizbježna je bila jedna romntična ruža na naslonu da zadovolji njenu romantičnu dušu:-)) Puno patine i završni lak je obavezan za ukupan dojam shabby chica... Pošto je društvo bilo veselo i veliko svi su se željeli okušati u fotografiranju i dekoriranju i mislim da su ispale prilično dobre i zanimljive fotke. Kako se nisam mogla odlučiti samo za neke evo ih objavljujem sve!
Pozdrav!

Wednesday, August 22, 2012

Jedan bezbrižni ljetni post i jedna nagrada

Ljeta još nije kraj, ali je, barem za mene, kraj one lijene ljetne bezbrižnosti i tromosti, onog prekrasnog osjećaja kad te uspava pjesma cvrčaka i miluje topli maestral...i dok toneš u san negdje na rubu podsvijesti ti još tinja misao da je ljeto i da se ništa loše  ne može dogoditi...Ali prije nego što padnem u neku osladnu sentimentalnost bolje da završim i pustim fotografijama da govore......nešto što sam sama skuhala...

...obožavam svježe smokve...

...i kave s najdražim osobama...

...moja uvala...
...otok Kaprije u šibenskom arhipelagu je među zadnjim oazama bez masovnog turizma...
...imaju i svoje handmade suvenire! Bila sam užasnuta kad mi je prijateljica rekla da je njena mama ove godine u Dubrovniku vidjela suvenire MADE IN CHINA!


Tribunj


I za kraj da ne zaboravim na ovu preslatku nagradu koju sam dobila od dvije drage i vrijedne cure Marinice s bloga http://malaljetnaradionica.blogspot.com/ i 
      Misty s bloga http://velikaljubavnamalokvadrata.blogspot.com  


    
  Cure, još jednom hvala!
Pravila su kratka i jednostavna:

1. Postavite nagradu na svoj blog
2. Linkajte onoga tko vas je nominirao da mu se na taj način zahvalite
3. Dodijelite nagradu slijedećih 5 blogova koji imaju manje od 200 sljedbenika te im javite tu vijest :)

Ovaj dio je najteži, ali kad se mora...

http://bitchydust.blogspot.com/
http://byrossalia.blogspot.com/
http://nivescolicradovi.blogspot.com/
http://smiljeart.blogspot.com/
http://jednababaroga.blogspot.com/

Toliko za sada, veliki pozdrav svima!Saturday, August 4, 2012

Vintage vješalice

U pauzi između većih projekata dobro dođu ovakvi manji za opuštanje. Jedna vješalica za ključeve i druga za kuhinju. Prva je napravljena u tehnici decoupage (s običnim papirom!) druga ručno, odnosno s transferom s paus papirom. Malo ukrasa s kitom za drvo i to je sve, jednostavne vintage vješalice su gotove! Topli noćni pozdrav svima iz Dalmacije!