Cafe {W}

Tuesday, May 28, 2013

Vješalice

U silnoj želji po čim većoj praktičnosti sam skoro sve zidove u hodniku i predsobi natrpala sa vješalicama jer volim da su mi, posebno zimi, pri ruci sve jakne, kape, šalovi...pa još svašta bi se tu našlo obješeno:)
U nenametljivoj bijeloj boji sa ukrasom od das mase, ova prva mi se učinila odlično mjesto za objesiti iznad moju malu galeriju silueta...




 

Drugu je napravio moj dragi...sva sreća da sam je mogla ukrasiti barem:) O.K., nije toooliko loša, mogla je biti u smeđoj boji! Ova se nalazi u predsobi, idealno za koji natpis...znate već, kod mene posvuda mora nešto pisati:)
Aha, btw. ove "kukice" ili kako da ih već nazovem je napravio od čepova od plute, od njih se stvarno da svašta napraviti...








Toliko za ovaj put, pozdrav od mene:)


Monday, May 20, 2013

Obnovljene stolice, kišobran i decoupage savjet

Sve piše u naslovu posta, danas ću biti raznolika :)
Najprije, obnovljene stolice koje sam napravila za jednu kolegicu. Ona ih je inače imala na balkonu zato su bile u tako jadnom stanju da sam se pitala da li se to isplati jer se ovakve (ne baš lijepe) stolice mogu kupiti za neki sitan novac. Ali na kraju mislim da se je trud isplatio, pogotovo zato jer je bila super zadovoljna. Umjesto spužve i plastične navlake dala sam mediapan i obojala ga akrilnim barvama i na kraju lakom. Bilo je tu još posla s pilanjem, brušenjem, kitanjem, opet brušenjem...ali sve je zaboravljeno i drago mi je da su na kraju izmamili osmijeh na lice :)



ovako su izgledali na početku priče...








Kišobran...hm... kiša koja non stop pada ovih dana me je inspirirala da si malo uljepšam ovaj ružan kišobran kad ga već moram nositi okolo. Zapravo je bio idealan za moj eksperiment pošto nisam imala pojma hoće li uspjeti. Akrilne boje, šablona i jedna tvrda podloga je sve što vam za ovo treba i tmurni kišni dani su prošlost:) Akrilna boja je zakon!





Možda neki od vas ne znaju (evo, ja nisam znala) kako zalijepiti salvetu na podlogu tako dobro da se ne gužva. Bila mi je stvarno zagonetka kako to nekima tako dobro uspije jer iz prakse znam da s kistom i ljepilom ma kako se trudila nije išlo. Dok mi na jednom sajmu jedna vrlo simapatična gospođa nije otkrila tajnu. Zapravo je vrlo jednostavno, probala sam na taj način napraviti jednu sliku i oduševljena sam. Spremni? Najprije podlogu (može biti i već obojana) namažete s akrilnim lakom i pustite da se malo osuši, ali ne do kraja. Zatim date salvetu, preko nje papir za pečenje i sve to ispeglate. I to je to, salveta je zalijepljena bez iti jednog nabora.


Do sljedećeg posta svima lijepi pozdrav!

Monday, May 13, 2013

Kuhinjski detalji

Već duže vrijeme sam razmišljala da bi zamijenila plastičnu kutiju za kruh koju je muž dobio na poklon (nemam baš visoku toleranciju na plastiku :)). Želje su bile da bi kutija bila što jednostavnija (što znači bez ukrasa i u prirodnoj boji drva), sa decentnim bijelim detaljima i velikim natpisom (to je naravno bilo neizbježno:)). Prije svega trebala je biti  praktična, jednostavna za otvaranje i dovoljno velika da u nju stane kruh koji sama pečem. Neka posebna kuharica baš i nisam, ali kruh pečem već godinama i u tome sam stvarno dobra (osim nedavno kad sam zaboravila dati sol:))










Naša kuhinja je nedovršena priča  (ignorirajte neobojan zid u pozadini) što meni daje prostor za eksperimentiranje. Tako sam si zamislila i napravila ovu policu za čaše za svakodnevnu upotrebu da mi budu uvijek nadohvat ruke. Čak niti prašina koja se neizbježno skuplja na otvorenim policama mi ne može umanjiti  njihov šarm i praktičnost. Ovaj papir u pozadini ima samo funkciju maskiranja sivog zida, iako mi se zapravo sviđa kako se je uklopio...




Konačno su na livadama procvjetale i ove mini marjetice (ili kako se već zovu) jako su mi drage i dugo se održe u vazi, savršen dašak proljetne svježine u stanu...





Za kraj, zanima me kako vi čuvate kruh, u kakvoj embalaži? I kakva su vaša iskustva i mišljenja o otvorenim policama u kuhinji? Da ili ne?
Svima lijepi sunčan pozdrav!

Monday, May 6, 2013

Hrvatska i Slovenija

Ponekad nas u životu stignu  tužni događaji koji nas prisile da se malo umirimo, stanemo i razmislimo o onome što je stvarno bitno ispod svega toga površinskoga sijaja kojim smo danas okruženi. I tako sam se ja našla po prvi puta sama na avanturi petsatne vožnje od doma u Sloveniji do doma u Dalmaciji. Ova sad već osmogodišnja rascjepljenost u mom srcu ima tu veliku prednost- imam dva doma! Ali to može znati samo onaj koji se je preselio u drugu državu...Zato i imam problema odlučiti se za državljanstvo...kad su mi obje države podjednako drage...Moždo po tom pitanju što riješi ulazak Hrvatske u EU iako sumnjam, politika ima tendenciju uvijek zakomplicirati stvari i posvađati ljude umjesto obratno...
Ali pustimo sad to, danas sam htjela pokazati vam fotografije dva grada, jednog u Hrvatskoj, drugog u Sloveniji. Jedan je moj rodni grad, drugog sam sasvim slučajno otkrila :) Iako moram reći i da sam Šibenik opet ponovno otkrila! Prikazao mi se je u svoj svojoj ljepoti prekrasnog travanjskog jutra...Pošto nam se nikad ne da gužvati sa turistima i tražiti parking u ljetnim mjesecima, nekako smo ga zaobilazili i to nepravedno!
Dosad sam nekako favorizirala Zadar za kojeg me vežu lijepe uspomene iz studentskih dana, ali Šibenik je grad sa ogromnim potencijalom i iskreno se nadam da će se probuditi, kako piše na reklamnim plakatima po gradu... Moje fotografije pokazuju samo djelić njegove ljepote...















Prekrasan srednjovjekovni vrt sv.Lovre...oaza u starom gradu...







Gradski park sad u svojoj punoj ljepoti sa nevjerojatnim pogledom na more...






Nakon Hrvatske sam se sa svojom ekipom (čitaj mama i sestra) preselila u Sloveniju i tu smo sasvim slučajno otkrile mali prelijepi srednjevjekovni gradić Radovljicu sa odlično sačuvanom gotičkom i renesansnom arhitekturom, čak i freskama na pročelju.













 

Malo mora, malo kontinenta i planina pa smo došli skoro do kraja... Sad ću se još malo prošetati vašim blogovima da nadoknadim izostanak...Svima prekrasan ostatak ovog kišnog dana uz sliku sa male proslave rođendana mog dragog...svaki dan nađite nešto za slavlje!