Cafe {W}

Tuesday, June 18, 2013

Kutak za čitanje i opuštanje...

Konačno ljeto, vruće i sparno! U stanu bez klime to baš i nije najidealnije, ali ja se sigurno neću žaliti jer ljeto je moje najdraže godišnje doba, vrijeme kad sam puna energije:) Projektov i događanja u zadnje vrijeme je puno, samo vremena premalo za sve.
Nedavno sam sudjelovala u nagradnoj igri na portalu Uređenje doma, neke od vas su o tome već pisale i ja sam prepoznala također neke vaše fotografije po vrlo specifičnom stilu koji imate. Baš u to vrijeme sam radila preobražaj, redizajn jedne stare drvene fotelje tako da sam ju slikala napola dovršenu, ali nadam se da to nitko nije skužio:)  Sad je konačno gotova i našla je mjesto u jednom posebnom kutu za čitanje i opuštanje. Fotelja je bila u odličnom stanju ali meni ne baš lijepa, ovakav retro dizajn mi nije baš najprivlačniji. Htjela sam joj udahnuti malo romantike i starinskog šarma tako što sam nadodala naslonjač i ukrasila sa šablonom. Za sada je ostala smeđe boje, zasada... A spužva i navlaka će doći na red u nekoj boljoj financijskoj budućnosti, biti će nekakve bež boje sa uzorkom starog rukopisa- tako sam si zamislila:)











Kutak za čitanje ne bi bio potpun bez lampe za čitanje. I ova je moj dizajn i izrada, baš sam ponosna na nju jer sam obilazila željezarije u potrazi sa pravom maticom neko vrijeme.



I još tabure, da se i noge odmaraju...(svekrva ga je nazvala tabure za siromašne :)), masivan, samo odrezan i zbrušen, na njega sam dala kotačiće da se može jednostavno pomicati. Jako mi je drag, komad prirode u stanu!








 


Evo, samo da vidite kako sam nadodala ovaj nastavak naslonjaču.





Aha, i ovako je izgledala fotelja na početku...




Ako sam što zaboravila napomenite...

Toliko za danas, čitamo se, lijepi pozdrav!

Saturday, June 8, 2013

Stolić i nova lampa

Evo i mene u ove kasne sate, imam još taman dovoljno energije za jedan kratak post. Moji projekti su svi više ili manje od recikliranog drva, tako da je i ovaj stolić, s kojim sam pokušala napraviti neku svoju verziju ovakvih starinskih stolova koji mi se strašno sviđaju, nastao iz kojekakvih ostataka (od ograde, od rolete), jedino je gornja ploča od novog mediapana. Ovo sam zapravo napravila prije nekoliko mjeseci i za to vrijeme je doživio nekoliko preinaka (nije  mi se svidio oblik nogu), ali nije to ništa novo kod mene. Tko zna, možda bude još koja...
Odavno nisam objavila nikakvu novu lampu (bolje da ne spominjem koliko ih imam), ali ova je konačno dobila svoje pravo sjenilo tako da vam je mogu pokazati. Nevjerojatno je koliko  dobro odabrano sjenilo može promjeniti izgled lampe. Ideja je bila napraviti postolje u obliku ženske siluete kakve su recimo na antičkim grčkim vazama, nažalost mi glava nije najbolje ispala tako da je bez, ali recimo da sam je baš tako zamislila :))







Konačno sunce, dobro ga skoristite! Čitamo se, pozdrav!