Cafe {W}

Saturday, November 30, 2013

Obnovljeni ormarić

Dobro jutro drage moje! Hladno je i ja se pomalo tresem dok se soba ne zagrije, ali dobre volje jer sam jučer bila na super koncertu Jinxov i konačno malo naplesala :)
Malo za uvod, a sad da napišem nešto i o ovom ormariću s kojim sam super zadovoljna s konačnim rezultatom. Dugo sam tražila jedan solidan stari ormarić sa ovakvom kasetom na sredini koja je idealna za neku središnju kompoziciju. A kako ja ne mogu bez toile motiva nije uopće bilo pitanje šta će se s njim desiti. Pošto je ormarić bio u dobrom stanju, nije bilo potrebno puno kitanja, samo dobro brušenje za početak. Dva sloja kremno bijele akrilne boje i siva onako brzinski nanešena na okvir, jedan ukras s šablonom i kitom za drvo na ladici. Ručke se nisu dale zamijeniti pa sam ih pustila i samo dodala crnu točkicu (eto, tako mi se sviđa:)). Toile motiv sam isprintala i zalijepila sa razrijeđenim ljepilom za drvo, dakle transfer tehnikom. E to je bio najteži dio posla zapravo jer pri ovom guljenju gornjeg sloja papira treba biti stvarno strpljiv i ne žuriti, tako da sam ovog puta se odlučila to raditi polako i trajalo je tri dana dok nisam bila potpuno zadovoljna i nije više bilo ostanaka papira koji su vidljivi kad se slika osuši.
Skoro zaboravila, još jedna moja lampa je na sliki, ali o tome možda koji drugi put.
A sad još malo slikica, nažalost su slikane s flešom, ali poslužit će nadam se :)
Želim vam super vikend, družite se, plešite, smijte:) Pozdrav!















 


Monday, November 4, 2013

Obnovljeni ormar

Konačno sam se i ja spustila u jedan malo veći projekt od uobičajenih do sada. Ali kada se ima neka kilometrina za sobom u brušenju, kitanju i bojanju ništa se više ne čini strašno, jednostavno samo malo veće.
Ovaj ormar smo dobili od jednog prijatelja koji je obnavljao stan i naravno se rješavao starog namještaja. Moram priznati da nisam bila baš pretjerano oduševljena s njegovim izgledom, baš ružnjikav ormar, najjednostavniji što može biti, ali eto, neka bude još jedan izazov, ako mi se na kraju ne svidi, uvijek ga mogu baciti. Prednost mu je bila jedino to da je bio, s obzirom na godine, u super stanju, tako da oko kitanja nisam imala previše posla. I stao je on tako jadničak par mjeseci potpuno zaboravljen dok se nedavno nisam konačno uhvatila posla. Imala sam više varijanti novog izgleda, ali sam se na kraju ipak odlučila za što jednostavniji, svjež, univerzalan izgled koji bi pasao posvuda, ali nadam se da ne i dosadan izgled.
Kolegica mi je posudila ugaone šablone, nedavno sam kupila šablone anđela( nemam pojma šta mi je bilo!) koje sam preimenovala u putte i tako sam u biti iznenađujuće jednostavno i brzo završila ovaj svoj prvi veći projekt, bez posebnih zapleta. Koristila sam samo kremno bijelu akrilnu boju koju sam nanašala s tehnikom suhog kista, dakle brzim nemarnim potezima, za koju moram reći da mi je u zadnje vrijeme posebno draga (a osim toga i štedljivija varijanta što nije za zanemariti) i malo smeđe akrilne boje za naglašavanje jer mi je ,eto, ponestalo patine...
I skoro sam zaboravila, nova keramična ručkica sa cvjetnim uzorcem je malo razbila svu tu bijelinu i super se uklopila u cjelinu.
Sve u svemu, mislim da sam na kraju zadovoljna s novim izgledom starog ormara koji je baš zaživio u novom ruhu i osvježava prostor.
Toliko od mene za danas, puno vas pozdravljam!