Cafe {W}

Friday, July 27, 2012

Jedan kuhinjski

Malo za promjenu jedan kuhinjski post...I jedan morski ručak :-)) Da krenem redom...Najprije tabla za pisanje koju sam prilagodila prostoru u kuhinji, čas posla za napraviti, a meni se čini takooo lijep detalj. Ova je napravljena od mediapana, obojana i ukras od das mase na vrhu (morala sam :-))
Sigurno se je većini dosad dogodilo da ste dobili na poklon nešto što baš i nije bilo po vašem ukusu. Tako sam i ja dobila ove posudice za sol, šećer... koji se mi od početka nisu sviđale. Ne bi htjela biti nezahvalna, ali tako je...Prije su bile ukrašene s jednostavno naslikanim voćem. Mislim da je 5-6 godina dovoljno dugo vremena da sam ih gledala (podnosila). Nažalost sam ih zaboravila slikati u prijašnjem stanju. Uglavnom, obojala sam ih, ukrasila s šablonom s kitom za drvo (da, to se može!) i napisala na svaku što je u njoj (to sam preslikala s pomoću paus- papira), lakirala i sad su kao da bi kupila nove!
I na kraju, jedan poklopac kojem se je odlomila ručka. Dugo vremena mi je išao na živce, a šteta mi ga je bilo baciti, tako da sam se sjetila napraviti novu ručkicu od drvene kuglice. Tu mi je u izvedbi (bušenju) pomogao moj dragi. Rupu na kuglici na gornjoj strani sam zatvorila s čepom od plute (vrlo korisne stvari kad radite s drvom), decoupageirala jednu ružicu i sve lakirala. Eto, sad je poklopac unikatan i funkcionalan.
Uf, baš sam vas udavila danas, ali htjela sam biti malo iscrpnija, možda nekome dobro dođe (ako imate koji slomljen poklopac:-)).
Lijepo vrijeme nam se je konačno vratilo zato želim svima lijep sunčan vikend!













...za hobotnicu ide zahvala mom tati koji je odličan ribar...




8 comments:

  1. sviđa mi se i ploča, a posudice su super. Ne mogu zamisliti da su bile ružne, ali sada su sigurno zasjale u novom izdanju! Baš mi se sviđa što si im napravila!

    ReplyDelete
  2. Jagoda predivna je ploča,uvijek sa toliko ukusa izradiš i izdekoriraš stvari,stvarno inspirativno:)

    ReplyDelete
  3. Sve ovo što si napravila (popravila) je predivno!! A salatu od hobotnice jako volim :)

    ReplyDelete
  4. Dearest Jagoda,

    You are a very clever lady for being able to renew items that were less pretty. The knob is a genius way of replacing it.
    Have a great weekend and your Dad will enjoy the octopus salad, for sure.
    Love to you,
    Mariette

    ReplyDelete
  5. Sve je lepo, a najviše mi se dopada ovo u činiji. MMM! Nešto sam ogladnela a i volim morske plodove.

    Sviđaju mi se posudice, a posebno mi se sviđaju slova koja si napisala. Em lepo izgleda, em je plavo, samo da poželiš!

    ReplyDelete
  6. haha koja super ideja za poklopac, a baš u ove vruće dane i nema veće uživancije od salata, posebno morskih i još kad je hobotnica friško ulovljena, mljac...

    ReplyDelete
  7. Bardzo ładne pojemniki:) w mojej kuchni też by pasowały . :))

    ReplyDelete

Hvala vam na posjeti i komentaru :-)) Potruditi ću se odgovoriti svima...pozdrav...