Cafe {W}

Friday, December 7, 2012

Rješenje:)

Najprije hvala svima na komentarima na jučerašnji post:) Otkad mi je jučer blogger otkazao uploadati slike na blog se bavim sa tim problemom. Zanimljivo da se nijedna od vas nije susrela sa tim problemom do sada, što ne znači da neće, pa evo da objasnim što sam se od jučer naučila, možda kome dobro dođe:) Sve slike koje su na blogu su shranjene u picasa web albumu na netu koji ima kapacitet 1 GB, besplatno naravno, sve što je više se mora dokupiti i plaća se mjesečno. Do sada sam uploadala 440 slika na blog koje su bile otprilike velike 3600x2700pixel što je otprilike 2500 KB po sliki, odnosno takve kakve sam napravila sa fotoaparatom. Dakle, ne čudi da sam tako brzo iskoristila svoj slobodan prostor na albumu. E sada, možda je rješenja više, ali ja sam našla samo ovo- u svom albumu sam smanjila veličinu slika koje sam dosad dala na blog (naravno ne svih jer to je ipak previše posla) na otprilike 800x600 pixel što bi bilo otprilike 60 KB. Kakva je to razlika, a mislim da slike ne izgube dosta na kvaliteti. Dakle, malo pogledajte veličinu vaših slika da vam se ne bi dogodilo slično kao meni. I da, blogger na početku apsolutno ništa ne kaže o tom problemčiću, hm, pitam se zašto...

Toliko o tome...za kraj samo još slike koje sam htjela pokazati jučer, da vidite i što je ispod bora:)
Sada konačno mogu pogledati i vaše blogove:)
Pozdrav svima!





14 comments:

  1. Dobro si ti to shvatila za veličinu slika i riješila, no što kad i to popunimo, mora biti još neko riješenje..
    hmm

    ReplyDelete
  2. Ija sam juče imala isti problem, uradila sam nešto slično kao ti, ali i će se potrošiti, pa onda? Nije u redu da o tome,na samom početku, ništa ne govore.

    ReplyDelete
  3. Ja uvijek uploadam slike s kompa na blog... i nikad nisam imala problema..... lijepo su upakirani pokloni :)

    ReplyDelete
  4. Znacio mi je ovaj savet. Znaci, sad da iscekujem dan kada ce mi odbiti uloadovati :( Kako doci do svog albuma na Picassa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shvatila sam :) Cim idjes preko svog naloga, odmah ti se otvore albumi...

      Delete
  5. I nama se isto dogodilo, pa nastala panika, ali sad kad smo se navikle na drugačiji način uplodanja, sve ok! :)

    ReplyDelete
  6. Divna dekoracija i poklona...Prirodno:)))
    I ja uploadam slike s kompa, ne idem preko Picassa...Preko njega uredim fotografije i onda spremem na komp, pa tek tada na blog.Možda nešto griješim, nemam pojma...Ne znam u čemu je problem, ali ništa me nebi iznenadilo.Bude li tako , gasim blog pa ispočetka:)Nije problem...Volim nove početke:))))

    ReplyDelete
  7. hvala na savjetu, nota bene, nek se nađe!

    divno dekorirani pokloni, tako sam i ja zamislila ove godine!

    ReplyDelete
  8. Pokloni su pakirani onako kako i ja najviše volim.Jako mi se sviđa i anđeo!

    Ja sam u jednom naletu obrisala slike iz Picasse pa za one koji to nisu imali sreće napraviti,neka budu jako oprezni i prije brisanja, slike s bloga (ako su ih uploadali direktno iz Picassa albuma ) obavezno sejvati jer ih se brisanjem iz albuma zauvijek izgubi.

    ReplyDelete
  9. Sve što izbrišete iz Picase više se neće vidjeti na blogu. Ja svoj prostor od ne znam više koliko GB (puno!) plaćam godišnje 5 dolara. Mogu još puuuno godina puniti svoj google prostor uključujući i blog.
    Divno umotani pokloni.

    ReplyDelete
  10. Ajme pa 3600x2700 su ogromne slike, ja sve slike za blog smanjim da budu 500 ili 350 pixela širine (visina se već automatski smanji, ovisno kakva je slika). Jako mi se sviđaju ovi tvoji pokloni, gdje se može nabaviti taj "običan" papir za pakete/poklone?

    ReplyDelete
  11. Super su ti radovi i ovaj nastavak priče. Kreativno, jednostano a jako, jako lepo. Baš odiše nekom toplinom i romantikom.

    ReplyDelete
  12. Jako lijepo, pokloni su predivni:-))

    ReplyDelete

Hvala vam na posjeti i komentaru :-)) Potruditi ću se odgovoriti svima...pozdrav...