Cafe {W}

Monday, May 13, 2013

Kuhinjski detalji

Već duže vrijeme sam razmišljala da bi zamijenila plastičnu kutiju za kruh koju je muž dobio na poklon (nemam baš visoku toleranciju na plastiku :)). Želje su bile da bi kutija bila što jednostavnija (što znači bez ukrasa i u prirodnoj boji drva), sa decentnim bijelim detaljima i velikim natpisom (to je naravno bilo neizbježno:)). Prije svega trebala je biti  praktična, jednostavna za otvaranje i dovoljno velika da u nju stane kruh koji sama pečem. Neka posebna kuharica baš i nisam, ali kruh pečem već godinama i u tome sam stvarno dobra (osim nedavno kad sam zaboravila dati sol:))










Naša kuhinja je nedovršena priča  (ignorirajte neobojan zid u pozadini) što meni daje prostor za eksperimentiranje. Tako sam si zamislila i napravila ovu policu za čaše za svakodnevnu upotrebu da mi budu uvijek nadohvat ruke. Čak niti prašina koja se neizbježno skuplja na otvorenim policama mi ne može umanjiti  njihov šarm i praktičnost. Ovaj papir u pozadini ima samo funkciju maskiranja sivog zida, iako mi se zapravo sviđa kako se je uklopio...




Konačno su na livadama procvjetale i ove mini marjetice (ili kako se već zovu) jako su mi drage i dugo se održe u vazi, savršen dašak proljetne svježine u stanu...





Za kraj, zanima me kako vi čuvate kruh, u kakvoj embalaži? I kakva su vaša iskustva i mišljenja o otvorenim policama u kuhinji? Da ili ne?
Svima lijepi sunčan pozdrav!

14 comments:

  1. otvorene police - da! to mi je tako zgodno, pogotovo u kombinaciji sa ormarićima, uvijek možeš nešto drugo izložiti, šalice u sezonskim bojama, npr.
    kutija za kruh, hmmm, imam od tupperware-a, ali je ne koristim, najčešće mi je kruh u platnenoj vrećici. A da je stavim u kutiju posebno napravljenu za kruh - dala si mi misliti :))
    ovo proljetno cvijeće je baš savršeno, pravi ukras!
    pozz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod mene se platnena vreća nije pokazala za dobro rješenje- plijesan! Sa ovim sam super zadovoljna :)
      Pozdrav Ana-Marija!

      Delete
  2. Skrzyneczka na chleb jest super. też nie lubię plastików.Otwarte półki w kuchni są praktyczne, można wyeksponować ładne naczynia, filiżanki. Pozdrawiam serdecznie!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti draga Rozali! I ja mislim isto, čak niti malo prašine me ne može odvratiti od otvorenih polica:) Lijepi pozdrav i tebi!

      Delete
  3. I moj prag tolerancije na plastiku je veoma nizak. Ustvari, ne znam ni da li postoji, ali dobijam ospice od plastike, naročito kad je čuvanje hleba u pitanju. Ne mislim da to može biti zdravo, naročito ako se hleb peče, pa bi trebalo malo i da "diše", što je moguče u ambalaži od prirodnih materijala, zar ne?
    Polica mi se sviđa, baš u tvom stilu, a margarete ili bele rade, kako ih mi zovemo, me uvek podsete na scenu iz romana "Dama s kamelijama", kad se Margareta, iskreno zaljubljena i prvi put u životu opuštena, zagleda u taj jednostavni cvet po kome je i dobila ime.
    Imam tu knjigu, novije izdanje, a ima je i tvoja buduća koleginica u svojoj zbirci starina, izdanje iz 195.. i neke, ne znam tačno koje. Mislim da je iz 1956

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš sam sretna da sam se konačno rješila te plastične kutije, mislim da je par godina bilo više nego dovoljno!Aha, baš super, i ti skupljaš stare knjige, odnosno Smiljana, što sve ona nema u svojoj zbirci !? :)

      Delete
    2. Ja znam da nemamo više mesta i da moram da ga nađem kako znam i umem. Danas je imala plan da ispraznim jednu sobu i da ona tu napravi muzej.

      Delete
  4. Ja ne znam da li mi se više dopada kutija ili taj domaći hleb..!?? Izgleda da si majstor-pekar..
    Otvorene police su ukras u kuhinji..a papir u pozadini je vrlo efektan uz belo obojeno drvo..Meni se baš dopada!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga! Recept za kruh je od Jamiea Olivera, sva tajna je u tome da se ga dva puta premijesi, savršen kruh! Ova polica je napravljena baš za ovaj zid, jako sam zadovoljna kako se uklopila:)

      Delete
  5. Meni se bas dopada tvoj shabby stil. Obozavam otvorene police - jer mogu tako dobro da se kombinuju sa raznim sarama, a i otvaraju prostor. Jeste da prikupljaju vise prasine, ali ako na njima stoji nesto sto svaki dan koristimo, onda to i nije tako strasno...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Sashkonela! Slažem se s tobom apsolutno:)

      Delete
  6. Prije par godina sam kupila drvenu kutiju, izvana ju ofarbala u bijelo i dekupažirala i tu držim kruh. Moja je kuhinja otvorena šankom prema boravku pa i nemam nekog mjesta za police, imam samo jednu na kojoj su šalice s buvljaka za kavu, to mije super. NAžalost, moj je muž radio stan puno prije nego je mene upoznao, a on ne kuha ništa osim palačinki tako da je moja kuhinja mala i skučena. To je grozno jer ne mogu ništa slagati unutra, mijenjati ili dodavati, ali s druge strane, nema viškova, sve se koristi i tako to... Ipak sanjam o velikoj kuhinji u provansalskom stilu. Može i pogled na Provansu! ;) Ilina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zvuči odlično, baš bi je voljela viditi:) Kao što si napisala i male kuhinje imaju svoje prednosti jer nam prostor onemogućava da bi pretjeravali sa svakakvim mogućim posuđem koja nam kao treba, a na kraju ga nikad ne koristimo...Sigurna sam da ćeš jednog dana imati svoju provansalsku kuhinju:)

      Delete
  7. Razum mi navija za zatvorene police, a srce je definitivno za otvorene... obožavam ovakve drvene, otvorene police koje daju dušu svakoj kuhinji!

    ReplyDelete

Hvala vam na posjeti i komentaru :-)) Potruditi ću se odgovoriti svima...pozdrav...