Cafe {W}

Monday, May 20, 2013

Obnovljene stolice, kišobran i decoupage savjet

Sve piše u naslovu posta, danas ću biti raznolika :)
Najprije, obnovljene stolice koje sam napravila za jednu kolegicu. Ona ih je inače imala na balkonu zato su bile u tako jadnom stanju da sam se pitala da li se to isplati jer se ovakve (ne baš lijepe) stolice mogu kupiti za neki sitan novac. Ali na kraju mislim da se je trud isplatio, pogotovo zato jer je bila super zadovoljna. Umjesto spužve i plastične navlake dala sam mediapan i obojala ga akrilnim barvama i na kraju lakom. Bilo je tu još posla s pilanjem, brušenjem, kitanjem, opet brušenjem...ali sve je zaboravljeno i drago mi je da su na kraju izmamili osmijeh na lice :)



ovako su izgledali na početku priče...








Kišobran...hm... kiša koja non stop pada ovih dana me je inspirirala da si malo uljepšam ovaj ružan kišobran kad ga već moram nositi okolo. Zapravo je bio idealan za moj eksperiment pošto nisam imala pojma hoće li uspjeti. Akrilne boje, šablona i jedna tvrda podloga je sve što vam za ovo treba i tmurni kišni dani su prošlost:) Akrilna boja je zakon!





Možda neki od vas ne znaju (evo, ja nisam znala) kako zalijepiti salvetu na podlogu tako dobro da se ne gužva. Bila mi je stvarno zagonetka kako to nekima tako dobro uspije jer iz prakse znam da s kistom i ljepilom ma kako se trudila nije išlo. Dok mi na jednom sajmu jedna vrlo simapatična gospođa nije otkrila tajnu. Zapravo je vrlo jednostavno, probala sam na taj način napraviti jednu sliku i oduševljena sam. Spremni? Najprije podlogu (može biti i već obojana) namažete s akrilnim lakom i pustite da se malo osuši, ali ne do kraja. Zatim date salvetu, preko nje papir za pečenje i sve to ispeglate. I to je to, salveta je zalijepljena bez iti jednog nabora.


Do sljedećeg posta svima lijepi pozdrav!

21 comments:

  1. Hy Jagoda! Very nice your decoupage.I like the seats. Hugs, Cristina

    ReplyDelete
  2. eto,to sa peglanjem nisam znala :)
    a što se tiče stolice, baš mi je drago da je nisi bacila i da si je ovako dobro uredila - isplatilo se. nema veze što se takve stolice daju jeftino kupiti, ovakav "touch" nema cijene :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eto, i mene je iznenadio konačan rezultat:) Najvažnije da je kolegica bila zadovoljna, ona voli ovakve žive boje...Izazov je bio za mene...

      Delete
  3. Sve ti je predobro.Koleginica,verujem,oduševljena..
    Ja sam još prošle godine jednoj komšinici obećala da joj preuredim stogodišnje stolice za terasu.Kako nemam dovoljno vremena,pokušavam kako znam i umem da je ne sretnem u hodniku:((
    Dekupaž caka je savršeno dobrodošla.Kišobran je odličan.Uglavnom su kišobrani sumorni,ali u poslednje vreme ima lepih i vedrih preuređenih,čak i onih malih suncobrana rađenih ručnim radom,pletenjem ili heklanjem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Sandra! Stogodišnje stolice kažeš, to je tek pravi izazov!I ja sam na blogu kod Nataše, slika sa sajma je čini mi se bila, vidila takve suncobrane, prelijepo i taaako romantično :)

      Delete
  4. Stolice su, kako sama kažeš, ne baš lepe, ali nakon prolaska kroz tvoje ruke izgledaju... Znaš, već... Da ih čovek ne prepozna.

    O kišobranu sam i ja razmišljala, ali sam htela sa unutrašnje strane i to OSP tehnikom. Nije da nisam probala, ali četkice su mi bile loše za tu vrstu podloge.

    Čula sam za peglanje, ali to je stvar vežbe, može to da se izvede i lepkom, ali kad hoće-ono hoće, a kad neće-neće, ma šta radila. Tako je kod mene, ali nije zgoreg znati i ovo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga moja, hvala ti :) I ja samu sebe ponekad iznenadim...svemu je treba dati drugu šansu... Šablona na kišobranu mi je odlično uspila, OSP nije moja tehnika, to je za nekog sa umjetničkim darom, a i treba imati dobre kistove kako kažeš. Ali što se tiče decoupagea, koliko god se ja trudila i uz svu praksu koju do sad imam bez nabora mi nije još uspilo, mislim da je to zbog same salvete, premekane su...to naravno važi za veće komade salveta, one male ionako nisu problem...Mislim da ću ovo odsad koristiti kad god bude moguće, pa još niti ljepilo ne treba :)

      Delete
  5. Stolice su odlično uspjele: dobro da ih nisi bacila. Svemu se može pružiti još jedna šansa.

    ReplyDelete
  6. super je ispao kišobran! I slikica je toliko nježna i vješto napravljena! Male stvari čine život ljepšim, zar ne?

    ReplyDelete
  7. Bas mi je trebalo ovo za decoupage. Meni je koleginica predlozila da tapkam grudvicom napravljenom od ostatka salvete, ali mi se i tako guzvalo...

    ReplyDelete
  8. Jagoda oduševljena sam svime,uvijek sve radiš sa toliko pažnje i ukusa zato i jesu ovakvi rezultati.hvala ti puno za ovaj savjet za ljepljenje salveta,to moram probati.

    ReplyDelete
  9. Oduševljena sam s ovim savjetom!! Stolice su odlično ispale, a kišobran je super ideja :))

    ReplyDelete
  10. Mmm...znaci moze i kisobran..odlicno, bas sam razmisljala da li moze na kisobran..hvala!

    ReplyDelete
  11. Joj kako su te stolice izgledale pretužno na početku priče...a vidi ih sad , prelijepe su.

    ReplyDelete
  12. odličan DIY. rezultat je fenomenalan! stolčica i stolčić izgledaju ko' bombončić ;) hihi

    ReplyDelete
  13. Živjo!

    Bravo Jagoda, vidim, da ti delo z lesom ne dela težav. Veselje je pogledati prenovljene stolčke, pa dežnik...servetek..vse zelo lepo!

    ReplyDelete
  14. Watro było, tym bardziej,że kolega się ucieszył:)
    Pozdrawiam serdecznie!

    ReplyDelete
  15. Odličan vrtni komplet, baš si ga dobro uredila! I kišobran ti je odlično ispao, sigurno će biti zamijećen za kišnog vremena:)

    ReplyDelete
  16. Zaista si se naradila, izgleda predivno:)

    ReplyDelete
  17. upravo sam videla vas rad na kisobranu, interesuje me koji lak tacno ste koristili?

    ReplyDelete

Hvala vam na posjeti i komentaru :-)) Potruditi ću se odgovoriti svima...pozdrav...