Cafe {W}

Tuesday, June 18, 2013

Kutak za čitanje i opuštanje...

Konačno ljeto, vruće i sparno! U stanu bez klime to baš i nije najidealnije, ali ja se sigurno neću žaliti jer ljeto je moje najdraže godišnje doba, vrijeme kad sam puna energije:) Projektov i događanja u zadnje vrijeme je puno, samo vremena premalo za sve.
Nedavno sam sudjelovala u nagradnoj igri na portalu Uređenje doma, neke od vas su o tome već pisale i ja sam prepoznala također neke vaše fotografije po vrlo specifičnom stilu koji imate. Baš u to vrijeme sam radila preobražaj, redizajn jedne stare drvene fotelje tako da sam ju slikala napola dovršenu, ali nadam se da to nitko nije skužio:)  Sad je konačno gotova i našla je mjesto u jednom posebnom kutu za čitanje i opuštanje. Fotelja je bila u odličnom stanju ali meni ne baš lijepa, ovakav retro dizajn mi nije baš najprivlačniji. Htjela sam joj udahnuti malo romantike i starinskog šarma tako što sam nadodala naslonjač i ukrasila sa šablonom. Za sada je ostala smeđe boje, zasada... A spužva i navlaka će doći na red u nekoj boljoj financijskoj budućnosti, biti će nekakve bež boje sa uzorkom starog rukopisa- tako sam si zamislila:)











Kutak za čitanje ne bi bio potpun bez lampe za čitanje. I ova je moj dizajn i izrada, baš sam ponosna na nju jer sam obilazila željezarije u potrazi sa pravom maticom neko vrijeme.



I još tabure, da se i noge odmaraju...(svekrva ga je nazvala tabure za siromašne :)), masivan, samo odrezan i zbrušen, na njega sam dala kotačiće da se može jednostavno pomicati. Jako mi je drag, komad prirode u stanu!








 


Evo, samo da vidite kako sam nadodala ovaj nastavak naslonjaču.





Aha, i ovako je izgledala fotelja na početku...




Ako sam što zaboravila napomenite...

Toliko za danas, čitamo se, lijepi pozdrav!

15 comments:

  1. Boze Jagoda koliko ti je lep kutak za citanje.Fotelja je super.Tabure za noge je isto meni fenomenalan,ja tako hocu da uradim stocis za kafu izmedju dve fotelje i da uradim transfer natpisa na drvo.A ako ti samo sluzi za noge,ja sam svom muzu za rad u kamionu,tapacirala sundjerom i ti mozez dekorativnim eksercicima.Da bude prijatno nogama,jer one zasluzuju odmor uz citanje kada su deo tako vredne gazdarice.:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Cale:) Da, razmišljala sam o tome, to je sljedeća stvar koju bi htjela naučiti, tapeciranje, samo klamfer si kupim:)

      Delete
  2. Predivno! Meni je fotelja prekrasna, s tvojim intervencijama pogotovo, a tabure za siromašne mi je vrh! Još sa gomilom knjiga iza, savršeno... Prekrasan kutak za opuštanje! Ilina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Ilina :) Najprije sam razmišljala da bi ovaj stari ormar obojala u bijelo, ali neka ostane takav, to je od muževog djeda. I knjige su u njemu našle svoje savršeno mjesto, samo da je premalen postao za sve...

      Delete
  3. potvrđujem sve što je Ilina rekla! Prelijep kutak!

    ReplyDelete
  4. Jagoda tako mi je ugodan tvoj kutak,zamišljam se tu uz šalicu nekog finog čaja,šćućurena u fotelji.Poseban mi je ovaj tabure,stvarno imaš oko za detalj!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Nely:) Eto, tabure je izgleda hit, a tako je jednostavan...

      Delete
  5. tabure je neviđen!! odličan :))
    volim ovakve fotelje, iz 60tih, 70tih, imaju dušu. kutak ti je super. sad mi je žao što i ja nemam svoj kutak, možda ga uspijem ugurati negdi.
    pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Ana Marija:) Fotelj sam dobila od jednog znanca, isto tako jedan ormar, nadam se da će mi uspiti ga renovirati uskoro!

      Delete
  6. Oduševljena sam tvojim kutkom! Pogotovo tabureom, on je genijalan :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marinice hvala:) Hm, baš je popularan tabure, eto ja volim neobične stvari:)

      Delete
  7. Meni je tvoj kutak odličan. Ovaj jastik sa ptičicom mu daje poseban šarm. Lampa je, naravno, jako lepa, a najlepše je to što je sve, od početka do kraja, tvoje delo.

    i ja volim biblioteke i radne sobe. Te prostorije su mi uvek bile intimnije od spavaće sobe ili bilo čega drugog, jer to je ono što sam JA. Samo moj kutak.

    ReplyDelete
  8. Ma prekrasan ti je tvoj kutak za čitanje! Već te vidim u dugim snježnimm zimama kako sjediš u njemu sa toplim čajem u ruci i uživaš u svojim knjigama...

    ReplyDelete
  9. Ne znam zašto mi nema prethodnog komentara?!?? Nema veze,ponoviću..Sve ti je u to kutu divno i udobno,tako spokojno za odmor i opuštanje..Jastučić je presladak

    ReplyDelete

Hvala vam na posjeti i komentaru :-)) Potruditi ću se odgovoriti svima...pozdrav...