Cafe {W}

Tuesday, February 26, 2013

Kod mene je još uvijek potpuni zimski ugođaj, nisu čak niti visibabe provirile ispod snijega kojeg je samo u subotu napadalo oko 40 cm. Ovu veljaču imam osjećaj da samo metem snijeg sa stepenica, dvorišta i pravim puteljak do komposta. Iako, jučer je cijeli dan sijalo sunce, nakon ne znam više koliko dana bez njega, što nam je bilo dovoljno za otvaranje sezone roštilja! (Hvala našem dragom hedonistu Urbanu na takvim odličnim idejama:))
Hm, zašto sada tako veliki uvod o vremenu? Jer mi je zima nedjeljivo povezana sa toplim vunenim šalovima, kapama, rukavicama...odnosno svim pletenim, kvačkanim stvarima koje na puno blogova tako lijepo i marljivo izrađujete da ste me inspirirale da i ja probam... Iako niti približno tako uspješno, moja vještina kvačkanja je tek nespretno početnička. Ali nema veze, uspjelo mi je ono što sam htjela, iskvačkala sam navlakicu za postolje lampe i za šalicu!
Pa sad vi recite što vam se čini, meni je baš fora (u nedostatku bolje riječi). Prava zimska lampa, a na proljeće može skinuti svoj kaputić:)







Monday, February 18, 2013

IN THIS HOUSE

Ovaj natpis sam vidila prije par mjeseci na jednom blogu (bio je zapravo napisan na zidu) i tako mi se je svidio da sam ga poželjela imati. I kad sam savladala tehniku transfera acetonom konačno sam ga mogla realizirati.
Iako se moj muž čudi zašto mi mora posvuda nešto pisati, herbs, bread na kutiji za kruh (o tome drugi put), tea...što da kažem, volim slova, riječi, lijepe misli, knjige svuda oko sebe:)
Za ovaj projekt  su vam potrebne jedna ovakva mediapan ploča (to vam razrežu već u trgovini) koja nije skupa, aceton i ostale stvari koje se koriste pri transferu i neka lijepa ili motivacijska misao koju je dobro čitati svaki dan, isprintana na laserskom printeru.
Ovo je neke vrste kućno pravilo na koje se je dobro uvijek podsjećati:)






Friday, February 8, 2013

"Ilovebooks" lampa

Kako se proizvodnja lampi kod mene zahuktala došlo je vrijeme da probam i nešto novo, za nove izazove:) Zpravo novo za mene, iako lampe koje imaju za postolje stare (ili ne tako stare) knjige nisu nova stvar, sigurno je koja od vas to već negdje vidjela. Zapravo, meni je to prvi put još davno spomenula Iskrica, ali tek ovih dana sam se toga sjetila i mogla to realizirati jer sam u knjižnici slučajno našla dosta otpisanih knjiga, knjiga koje nitko godinama nije posudio, uglavnom knjiga koje bi završile tko zna gdje...Moj motiv je bio, osim naravno originalne lampe, da te odslužene tužne knjige vratim u život njihovom prenamjenom!  Možda će se među vama naći knjigoljupci kojima se ovo neće svidjeti, ne lampa, to svakako dopuštam, nego činjenica da sam knjige ovako "uništila".  Sve ovo pišem iz razloga jer sam imala takvu primjedbu od jedne cure koja je inače lektorica i koja je slučajno tada bila u posjeti, ali kad je počela čitati naslove došle smo do istog zaključka:) Mislim da bi knjiga Utopični socijalisti danas rijetko koga zaintrigirala. A jer sama jaaaako volim knjige i nemam ih više gdje stavljati (možda mi treba nova knjižna polica) sam napravila ovakvu kompoziciju sa drvenom podlogom (da mi ih nije bilo potrebno bušiti) za elektični dio i sjenilo. Knjige su samo zaljepljene (for the love of books!) iako bi mi bušenje i slaganje knjiga jedne na drugu u svakom slučaju bilo lakše, ali kao što sam rekla, nisam imala srca to napraviti... I naravno sovica, neizbježna:)
A evo i fotosessiona nove lampe iz svih uglova:))












Toliko od mene za danas, svima želim lijep vikend uz možda koju dobru knjigu:)

Monday, February 4, 2013

Natur lampa

Evo mene opet s novom lampicom:) Kad mi krene inspiracija ne mogu se zaustaviti... Ova je malo drukčija od drugih. Nazvat ću je natur lampa:) Napravljena je od potpuno prirodnih suhih grana koje sam našla u šumi još prije snijega.





Ne mogu se odlučiti da li da je pustim ovako kakva je, u svojoj prirodnoj ljepoti:), ili bi joj dodala koju dekoraciju... npr. ovako...šta se vama čini?






Ili ovako...pošto je uskoro Valentinovo i svi se trudite imati tematske postove...neka bude ovo moja  "valentinovska" lampa...



Hvala od srca svima na lijepim komentarima na zadnji post:))
Do sljedeće lampe koja će isto biti neobična (Iskrice, iznenadit ćeš se:)) vas sve puuuno pozdravljam!