Cafe {W}

Monday, March 18, 2013

Transfer acetonom i poklon:)

Kao što sam i obećala (ovo je za Cristinu, ali i za sve koji bi se u ovome okušali mali podsjetnik) DIY transfer acetonom na tkaninu. Na drvenu podlogu (ali neobojanu!, jer je aceton agresivan i pojede boju) je postupak isti, samo što ne trebate neku čvrstu podlogu ispod kao kod tkanine. Takvo je barem moje dosadašnje iskustvo što se tiče obojanih podloga, ako netko ima drukčije neka me slobodno nadopuni.

Dakle, evo što vam teba: aceton (nabavite ga u većim trgovinama kao što su Merkur, Obi, Bauhaus i sl., tamo ćete ga dobiti i najjeftinije), kist, žlica, papirnati trak za zaljepiti papir na podlogu, drvena ili neka druga tvrda podloga i naravno laserski print motiva i ne zaboravite ga zrcaliti.








Pa krenimo! Zalijepite papir na željeno mjesto. Ja sam u ovom slučaju radila navlaku za jastuk. Najbolje je da nalijete sasvim malo acetona u neku posudicu (od jogurta npr.) jer aceton brzo hlapi, a i trebat će vam sasvim malo.  Kistom prijeđite mali dio slike (nikako cijelu sliku najednom) i potom trljajte (pritiskajte što jače možete) taj dio da se boja što bolje prenese sa papira na podlogu.

tu sam već treći ili četvrti put nanijela aceton kistom, vidi se kako se je na početku slike aceton već osušio


Kad ste gotovi pažljivo odljepite, sad su mogući i popravci ako je negdje boja se manje primila tkanine, pa probajte ponovo taj dio, samo pazite da se slika nije pomakla. Možda da još napomenem da iako je papir zalijepljen za podlogu, ja ga svejedno još malo držim rukom.






I evo, nova jastučnica! Voli li još tko ovu pjesmu kao i ja?





Radila sam navečer tako da su slike prilično loše, ali nadam se dovoljno dobre da svejedno vidite kako je to stvarno super transfer tehnika.
I još malo majica:)
Za sestru,






za muža






i za mene:))




Sve možete bez problema prati na 40 stupnjeva u mašini.
Ovaj transfer je dobro raditi u nekom zračnom prostoru jer je aceton prilično otrovan, probajte ne udisati ga previše, ili još bolje nositi zaštitnu masku ako je imate.
Na kraju bi još spomenila da sam se sve ovo naučila od odličnih postova na blogu Moj hobi naše drage Melanzane kojoj se je blog iz nepoznatih uzroka srušio. Ali ona se ne da i već se postavlja na noge na novom blogu Moj hobi 2  pa pogledajte i tamo kao se radi transfer acetonom.


I drugi dio posta je posvećen jednom lijepom poklonu koji sam dobila od Sandre sa bloga KO TO TAMO. Sandra me je svarno iznenadila i obradovala sa svojim mirisnim domaćim sapunima, pletenim podmetačima i prelijepom cvijetnom girlandom sa srcima koja već visi kao dio proljetne dekoracije i možda pomogne da proljeće konačno i dođe jer je danas opet padao snijeg! Hvala ti draga Sandra, iskreno sam oduševljena svime i tvojom gestom:) Dakle, ako niste, svakako je posjetite i po njenom provjerenom receptu napravite odličan sapun, ne morate čak ništa niti računati, ona je sve to već napravila, samo copy- paste! Stvarno najbolji i najdetaljniji recept  za sapune koji sam dosad pročitala!




Baš sam se umorila od pisanja, vrijeme je za čaj, moj novi omiljeni od ruže i limunske trave:)
Do slijedećeg puta lijepi pozrav svima!

Tuesday, March 12, 2013

Svašta nešto:)

Kako kaže naslov posta danas će biti svašta pomalo:) Najprije da se pohvalim kakav prekrasan poklon sam dobila od naše drage Nataše, svima znane kao Iskrica, koja piše predivne postove i općenito je svestrana kreativka i njene kćerke, moje buduće kolegice arheologinje:) Hvala vam još jednom, baš ste me razveselile:)


...hrpa prekrasnih salveta, kosa za moje vile:)), "arheološki" poklon od Smiljane, da se malo podsjetim kako je to biti na terenu, Natašini unikatni pokloni, dekoracija...

...prekrasna tkanina od jute, obožavam je:)


Sada, evo još malo mojih radova...Ovo sam prvotno zamislila kao nekakvu vintage šalicu, zato ima ovu smješnu ručku...sad je imam za dekoraciju, trenutno je u njoj ova velika šišarka, inače imam i cvijeće ponekad, razmišljam da bi mogla imati je i za olovke na radnom stolu...
To je još iz faze silueta:)









I prve visibabe ove godine!






Slika u pozadini je naravno fotokopija meni drage slike engleskog slikara iz doba rokokoa, preteče romantizma i klasicizma, Thomasa Gainsborougha. Prekrasne slike prirode (onako romantično dramatične) i portreta su nastale u to doba, pogotovo u engleskom slikarstvu. Okvir sam napravila sama, moram se pohvaliti, konačno mi je uspijelo lijepo izrezati letvice pod kutom od 45 stupnjeva!





Da, i ova improvizirana vazica od obične čaše, nastala je tako što sam zalijepila natrgane komadiće starog papira i metalnu dekoraciju na kraju...

I, ne bojte se, skoro je kraj posta, još jedna blogonagrada:)
Hvala ti Sonaj, uvijek me razveseliš s nagradicama:) Ne trebam je posebno predstavljati, svi je dobro znate i njenu jedinstvenu sonaj-tehniku!






Ovaj puta su pravila jednostavna, zahvaliti se onome od koga ste nagradu dobili i proslijediti je na 5 drugih blogova sa manje od 200 sljedbenika. Hm, evo, proslijeđujem sljedećim odličnim blogericama, nisam provjeravala koliko sljedbenika imaju...Ako je netko već dobio, ni to nisam provjeravala...

http://tonijemojsvijet.blogspot.com
http://bojaninetvorevine.blogspot.com
http://carpe-diem-anamb.blogspot.com
http://kototamo.blogspot.com
http://afroditacreations.blogspot.com

Toliko za danas, ovo je kraj posta:)
Čitamo se, pozdrav!

Friday, March 1, 2013

Shabby šarm:)

Već su prošla dva mjeseca ove godine, vrijeme baš leti! A čini mi se kao da je bila nedavno sva ona strka oko božićnih i novogodišnjih praznika. Mislim da sam već spominjala onako usput da sam imala u to vrijeme izložbu u knjižnici.
Pa da vam konačno pokažem malo slika (žao mi je što sam slikala pod različitom svjetlošću tako da će slike biti malo neujednačene, ali što je tu je, a i nekih predmeta nemam više tako da ih ne mogu ponovno slikati).




...božićna lampa...

...pa malo drvene totre:)

...blokić za pisanje na drvenoj podlozi...

okvir:) 


i moja druga etažera...
 

I tako se ja šlepam sa starim radovima:)
Do nekih novih želim vam kreativan, sunčan, relaksirajući, smijeha pun vikend!
Priuštite si nešto lijepo pa makar to bila samo kavica na suncu:)