Cafe {W}

Monday, March 18, 2013

Transfer acetonom i poklon:)

Kao što sam i obećala (ovo je za Cristinu, ali i za sve koji bi se u ovome okušali mali podsjetnik) DIY transfer acetonom na tkaninu. Na drvenu podlogu (ali neobojanu!, jer je aceton agresivan i pojede boju) je postupak isti, samo što ne trebate neku čvrstu podlogu ispod kao kod tkanine. Takvo je barem moje dosadašnje iskustvo što se tiče obojanih podloga, ako netko ima drukčije neka me slobodno nadopuni.

Dakle, evo što vam teba: aceton (nabavite ga u većim trgovinama kao što su Merkur, Obi, Bauhaus i sl., tamo ćete ga dobiti i najjeftinije), kist, žlica, papirnati trak za zaljepiti papir na podlogu, drvena ili neka druga tvrda podloga i naravno laserski print motiva i ne zaboravite ga zrcaliti.








Pa krenimo! Zalijepite papir na željeno mjesto. Ja sam u ovom slučaju radila navlaku za jastuk. Najbolje je da nalijete sasvim malo acetona u neku posudicu (od jogurta npr.) jer aceton brzo hlapi, a i trebat će vam sasvim malo.  Kistom prijeđite mali dio slike (nikako cijelu sliku najednom) i potom trljajte (pritiskajte što jače možete) taj dio da se boja što bolje prenese sa papira na podlogu.

tu sam već treći ili četvrti put nanijela aceton kistom, vidi se kako se je na početku slike aceton već osušio


Kad ste gotovi pažljivo odljepite, sad su mogući i popravci ako je negdje boja se manje primila tkanine, pa probajte ponovo taj dio, samo pazite da se slika nije pomakla. Možda da još napomenem da iako je papir zalijepljen za podlogu, ja ga svejedno još malo držim rukom.






I evo, nova jastučnica! Voli li još tko ovu pjesmu kao i ja?





Radila sam navečer tako da su slike prilično loše, ali nadam se dovoljno dobre da svejedno vidite kako je to stvarno super transfer tehnika.
I još malo majica:)
Za sestru,






za muža






i za mene:))




Sve možete bez problema prati na 40 stupnjeva u mašini.
Ovaj transfer je dobro raditi u nekom zračnom prostoru jer je aceton prilično otrovan, probajte ne udisati ga previše, ili još bolje nositi zaštitnu masku ako je imate.
Na kraju bi još spomenila da sam se sve ovo naučila od odličnih postova na blogu Moj hobi naše drage Melanzane kojoj se je blog iz nepoznatih uzroka srušio. Ali ona se ne da i već se postavlja na noge na novom blogu Moj hobi 2  pa pogledajte i tamo kao se radi transfer acetonom.


I drugi dio posta je posvećen jednom lijepom poklonu koji sam dobila od Sandre sa bloga KO TO TAMO. Sandra me je svarno iznenadila i obradovala sa svojim mirisnim domaćim sapunima, pletenim podmetačima i prelijepom cvijetnom girlandom sa srcima koja već visi kao dio proljetne dekoracije i možda pomogne da proljeće konačno i dođe jer je danas opet padao snijeg! Hvala ti draga Sandra, iskreno sam oduševljena svime i tvojom gestom:) Dakle, ako niste, svakako je posjetite i po njenom provjerenom receptu napravite odličan sapun, ne morate čak ništa niti računati, ona je sve to već napravila, samo copy- paste! Stvarno najbolji i najdetaljniji recept  za sapune koji sam dosad pročitala!




Baš sam se umorila od pisanja, vrijeme je za čaj, moj novi omiljeni od ruže i limunske trave:)
Do slijedećeg puta lijepi pozrav svima!

28 comments:

  1. Nasa Sandra <3 Odlicno i jednostavno mi zvuci ova tehnika acetonom. Toliko mi sad ideja pada na pamet, nikad kraja. Dodji kod mene da to podelis sa ostalim bloggerima na EX YU party-ju...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema kraja idejama i mogućnostima praktično...iako s transferom u boji nisam bila toliko zadovoljna...joj, hoću, hvala na pozivu:)

      Delete
  2. It's working!!!!!!!!! It really does!! I would never thought to use a spoon..Thank you,thank you very much!! I can't wait to do a lot of projects with this technique.I allready have a lot of ideas.Hugs,Cristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm glad this was helpful:) Hope to see your projects soon! Hugs back:)

      Delete
    2. Hy! I made several projects with this method and I really like it. But I have a little problem with my last pillow I made..The image I used had a soft grey background and in some places it got transfered too. Do you know if there is any way to erase those ugly grey marks? Thanks,Cristina

      Delete
  3. Super radovi Jagoda, odlicno to tebi ide, ja jos nisam probala transfer na tkaninu, ali cu:-) Prekrasan poklon si dobila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala:) Najbolje se uči iz svojeg iskustva, kad jednom usvojiš, stvarno ide bez problema:)Isto kao i transfer na drvo, a pošto to rasturaš, neće biti problema:)

      Delete
  4. ;) Isprobaću ovaj aceton transfer vrlo brzo! Deluje jednostavno kako si ti to nama predstavila...Hvala!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na čemu zaista! I je jednostavan, samo je dobro imati pravi aceton i laserski print i unikatne majice ili što god zamisliš su tu:)

      Delete
  5. Hvala ti puno na ovom postu Jagoda,zbilja ću se probati i sama okušati u izradi,jako mi se sviđa ovaj transfer:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apsolutno probaj, i ja sam bila oduševljena kad sam prvi put o tome čitala! Sad imam sve jastučnice svoje izrade:)
      Nema na čemu:)

      Delete
  6. Svidja mi se tutorijal,moram da probam,a sto se tice poklona,znam kako ti je,i ja sam se odusevila Sandrinim gestom :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sandra je zlatna:) Probaj svakako, najviše problema je izgleda gdje naći pravi aceton, ali ovaj na slici u litarskoj ambalaži je sigurno taj!

      Delete
  7. Pozdrav Jagoda.Preko Sandrinog bloga saznala sam i za tvoj blog.Pa evo i mene.Drago mi je da upoznam jos neku CREATIVNU dusu.Ovakav transfer acetonom sam i ja radila.Isprobala sam ga i na neobojenom drvetu,tkanini i na obojenoj iverici.Odlican je.Ja sam upotrebila obican aceton ali sam cula da ima neki koji sporije isparava.Koji si ti aceton koristila?
    Pozdrav:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pozdrav, dobrodošla! I meni je drago upoznati kreativne ljude i njihove radove:)
      Što se tiče acetona, to je ovaj koji je na slici, iskreno rečeno, imala sam ga već kod kuće, muž ga je kupio prije nego što sam ja išta znala o acetonu i transfer tehnici, tako da moja sreća:)
      Evo, muž kaže da je aceton samo jedan, jedino je u ljekarni puno skuplji. Ako sporije isparava, da je onda miješan s nečime...stvarno ne znam, što se tih stvari tiče, vjerujem njemu...
      Pozdrav!

      Delete
  8. Divno ti je ovo ispalo:) Spremam link pa ću jednom isprobati..Hvala ti na detaljnom post..Uživaj u Sandrinim poklonima, predivni su:)

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Odličan post! Lijepo si objasnila i lijepo ti je sve ispalo :) Baš idem sada pogledati taj blog..

    ReplyDelete
  11. After I initially left a comment I seem to have clicked the -Notify me when new comments are
    added- checkbox and now whenever a comment is added I receive 4 emails with the
    exact same comment. There has to be a way you can remove me from that service?
    Cheers!

    my blog post: ebuybelize.com

    ReplyDelete
  12. Alaaa... super su ti ispali transferi, prelijepo.
    Svaka čast!!!!

    ReplyDelete
  13. hvala ti, odličan tutić! Dobro si odabrala stihove i vjerujem da su jastučnice <3, kao i majce! Obožavam Imagine J.L.

    Veliki ti pozdrav i ugodan vikend!!!

    ReplyDelete
  14. jel mora biti nužno laserski print...unaprijed hvala :)

    ReplyDelete
  15. Predivno,ali kod mene neuspješno :( sve sam radila kao što je opisano,ali kad slabije pritisnem ne ostaju otisci,a kad jače pritiskam papir se kida,može pomoć molim Vas :/?

    ReplyDelete
  16. Fantastično, nisam znao da ovo uopće postoji! Da li se može raditi i u boji i da li se ovo ispire pranjem?
    Handmade Nakit

    ReplyDelete

Hvala vam na posjeti i komentaru :-)) Potruditi ću se odgovoriti svima...pozdrav...