Cafe {W}

Monday, November 4, 2013

Obnovljeni ormar

Konačno sam se i ja spustila u jedan malo veći projekt od uobičajenih do sada. Ali kada se ima neka kilometrina za sobom u brušenju, kitanju i bojanju ništa se više ne čini strašno, jednostavno samo malo veće.
Ovaj ormar smo dobili od jednog prijatelja koji je obnavljao stan i naravno se rješavao starog namještaja. Moram priznati da nisam bila baš pretjerano oduševljena s njegovim izgledom, baš ružnjikav ormar, najjednostavniji što može biti, ali eto, neka bude još jedan izazov, ako mi se na kraju ne svidi, uvijek ga mogu baciti. Prednost mu je bila jedino to da je bio, s obzirom na godine, u super stanju, tako da oko kitanja nisam imala previše posla. I stao je on tako jadničak par mjeseci potpuno zaboravljen dok se nedavno nisam konačno uhvatila posla. Imala sam više varijanti novog izgleda, ali sam se na kraju ipak odlučila za što jednostavniji, svjež, univerzalan izgled koji bi pasao posvuda, ali nadam se da ne i dosadan izgled.
Kolegica mi je posudila ugaone šablone, nedavno sam kupila šablone anđela( nemam pojma šta mi je bilo!) koje sam preimenovala u putte i tako sam u biti iznenađujuće jednostavno i brzo završila ovaj svoj prvi veći projekt, bez posebnih zapleta. Koristila sam samo kremno bijelu akrilnu boju koju sam nanašala s tehnikom suhog kista, dakle brzim nemarnim potezima, za koju moram reći da mi je u zadnje vrijeme posebno draga (a osim toga i štedljivija varijanta što nije za zanemariti) i malo smeđe akrilne boje za naglašavanje jer mi je ,eto, ponestalo patine...
I skoro sam zaboravila, nova keramična ručkica sa cvjetnim uzorcem je malo razbila svu tu bijelinu i super se uklopila u cjelinu.
Sve u svemu, mislim da sam na kraju zadovoljna s novim izgledom starog ormara koji je baš zaživio u novom ruhu i osvježava prostor.
Toliko od mene za danas, puno vas pozdravljam!











15 comments:

  1. Bravo, super si ga sredila...šablonice su ka cukar!!!

    ReplyDelete
  2. vidjela sam ga na FB, ali mogla bih ga gledati svaki dan! odlično izgleda, kao da je iz shabby dućana! još samo, molim te, pojasni neznalicama (poput mene) što je to premazivanje suhim kistom, nisam prije čula za to, baš me interesira!

    ReplyDelete
  3. odlično si to uradila, od nečeg jednostavnog je nastalo nešto osvježavajuće, baš super :D lp

    ReplyDelete
  4. Draga Jagoda ormar me jednostavno oduševio,sa toliko ukusa je sređen,da ga je stvarno prava milina za vidjeti,a vjerujem i vama kao poseban detalj doma.

    ReplyDelete
  5. Super si ga uredila, prelijep je:)

    ReplyDelete
  6. Odlično urađeno! Koju pastu koristiš za reljefne motive?

    ReplyDelete
  7. Love this. I`m your new follower.
    Have a nice evening

    ReplyDelete
  8. Ovakvih ormara i kod nas još ima i baš mi zapadaju za oko, kao i mogućnosti koje pruža kad je u pitanju sređivanje.

    Ti si ovo jako dobro uradila i samo neka prijatelji nastave da izbacuju...

    ReplyDelete
  9. Odlicno Jagoda.I malo opisa rada daj nama shabistima.Znas da su saveti dobrodosli.:)

    ReplyDelete

Hvala vam na posjeti i komentaru :-)) Potruditi ću se odgovoriti svima...pozdrav...