Cafe {W}

Wednesday, January 22, 2014

Kutije...

Nešto mi ne ide pisanje postova u zadnje vrijeme, otkad imam svoju facebook stranu ( https://www.facebook.com/shabbyhouse.jg?ref=hl )  sam malo zanemarila blog moram priznati...Ipak, svako toliko nastojim to popraviti, zato i pišem ovaj post u ove sitne sate...
Ovaj mjesec je dvije godine otkako sam počela u svojoj maloj radionici izrađivati produkte svoje mašte inspirirane shabby chicom koji me je osvojio na prvi pogled...a sve zato jer sam imala toliko ideja, a moj muž ne toliko vremena i želje da mi sve napravi sam...I tako je počelo, sad su mi ubodna pila, flekserica, brusilice, bušilice...nešto uobičajeno i domaće. I sviđa mi se kamo me je sve to odvelo...
Najviše volim izrađivati predmete koji su moj dizajn, osim lijepi moraju biti i funkcionalni, ali ponekad kupim i već gotove proizvode koje samo ukrasim za konačan dojam. Jednostavno je jeftinije i lakše... Puno ovisi od dobre salvete, malo spretnosti sa bojom dođe nakon nekog vremena i držanja kista u ruci. Mješanje i prelijevenje više boja moja je najdraža tehnika ukrašavanja ovih dana (što se možda neće tako dobro vidjeti na slikama :( ) Ponekad je treba biti hrabar i eksperimentirati...
Čak mi niti gužvanje salvete ne predstavlja više problem jer sam ustanovila da se sve to da lijepo pobrusiti sa vibracijskom brusilicom, naravno sa finim papirom, i da tako izgleda još bolje, odnosno izgleda autentičnije staro, što je dojam koji ja želim. Tako da ako imate sličnih problema, samo hrabro, salveta se neće ništa uništiti jer je ljepilo za decoupage (ili razrijeđeno ljepilo za drvo koje ja koristim) tako žilavo i odlično štiti salvetu (pobrusiti će se samo nabori).
Svi koji se bave salvetnom tehnikom su ukrasili na desetine ovakvih drvenih kutijica, pa evo da vidite i moje :)
Pozdrav!









5 comments:

  1. mogla bih još toliko kutijica pogledati!
    pozz

    ReplyDelete
  2. Jagoda, zelim ti, jos puno ovako prelijepih kutijica i ostalog, da izađe i ove godine iz tvoje kreativne radionice :)

    ReplyDelete
  3. Sve je lepo, svaka na svoj način je posebna i jedinstvena.

    Kreativni rad je, pre svega, koristan, Istina, ne baš u finansijskom smislu, ali u svakom drugom jeste. Sama si rekla da su ti određene alatke, tj. rukovanje njima, postalo nešto najnormalnije. Ovde čovek može da pomera svoje granice i da, zadubljen u rad, zaboravi na probleme.

    Ponavljam ono što sam mnog puta rekla i verujem da svi znate, a to je da je priča SVE, SVE, ALI ZANAT, velika mudrost i istina, a njenu suštinu sam osetila u životu.

    ReplyDelete
  4. Draga Jagodice, kutije su ti zaista fenomenalne! Za mene jedni od najljepših tvojih radova do sada.... Ne znam uopće koja mi je od koje ljepša. Sve su bajkovite! Puno pusa za najbolju shabby majstoricu!!!!

    ReplyDelete
  5. Nemam riječi...predivne su, sve ljepša od ljepše.

    ReplyDelete

Hvala vam na posjeti i komentaru :-)) Potruditi ću se odgovoriti svima...pozdrav...